Özlemek

Özlemek diye bir şey var bu hayatta. Havayı, suyu, yağmur sonrası toprak kokusunu, açan güneşi kısacası  yaşamı özlemek. Ama bunlardan ayrı birde seni özlemek var. İşte bu en zoru. Özlemek, özleyip de elini tutamamak, kokunu hissedememek, gözlerine sadece fotoğraflarından bakabilmek. Çok zor be çok zor seni özlemek.

Her gün, her saat olduğu gibi dün gece de aklıma düşünce o kişi o anda çıkan kelimelerdi yukarıda yazdıklarım. Bugün aklıma düştü özlemek gerçekten ne demek diye? Nedir bize göre özlemek? Bu soruda çoğu insanın aklına hemen sevdiği kişi gelir yada uzaktaki annesi babası. Özlemek kişiden kişiye değişmeyen bir duygu biçimidir bana göre. Değişen tek şey özlenen aslında. O anki ruh halinize göre değişir. Bazen sevgilinizi özlersiniz bazen SEVDİĞİNİZ İNSANI bazen bilgisayarınızı bazen gerçek olmayan bu sanal dünyayı.  Bende dedim acaba böylemi gerçekten ve açıp baktım Türk Dil Kurumu’nun Güncel Türkçe Sözlüğüne. Aynen demin söylediklerimi yazmış başka kelimelerle ve demiş ki; “Bir kimseyi veya bir şeyi görmeyi, kavuşmayı istemek, göreceği gelmek:” Evet özlemek kelimesinin anlamı hep aynı. Değişkenlik göstermiyor özlediklerimizin haricinde.

Her şey iyi güzel hoşta biriside çıkıp özlemek eylemine bir çözüm bulsa. Dese ki; “Özlüyorsan git şunu yap git bunu yap”.

*Bu not sevilmediği halde sevmekten vazgeçmeyenlere / vazgeçemeyenlere ve özlediğini söyleyemeyenlere hitaben yazılmıştır.

Can ÇUBUKCUOĞLU
09.12.2012   21.20

Özlemek

Özlemek” için bir yorum

  1. Ilk bakışta değil son bakıştadır aşk yani ayrılırken sana nasıl baktıysa o kadar cok sevmiştir seni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.