Gönüllülük…

Evinizin ve arabanızın sigortasını yaptırdınız mı?
Cevabınız evet değil mi? Evet, yaptırdınız; hem de tarihlerini kaçırmadan yaptırıyorsunuz. Deprem sigortanız da olması gerekli. Bir de sağlık sigortanız varsa tamamdır. Bir soru sormak istiyorum: Hangi sigorta şirketi sizi kaybolduğunuz yerde bulmaya gelir, ya da hangi sigorta şirketi deprem nedeniyle yerle bir olmuş bina enkazı altında arar sizi? Cevabınız.
Doğru cevap: HİÇBİRİ SİZİ ARAMAZ…
Bulunamamış insanın sağlık sigortası da bir işe yaramaz. Sizi doğru şekilde aramaya, bulmaya ve kurtarmaya çalışan birilerine ihtiyacınız olabilir. Bu aklınızın bir köşesinde dursun.
Deprem ve doğal felaketler çok fazla kayıp verdiğimiz, ama çok da çabuk unutulan bir olay olmaya devam ediyor hala. Unutan kısmı sadece sizler için geçerli, çünkü arama kurtarma gönüllüleri olarak biz hiç unutmuyoruz ve unutmamak için çalışıyoruz. Hepinizin çevresinde Sivil Toplum Kuruluşlarından birine gönül vermiş en az bir kişi vardır sanırım. Nasıl çalışmalar yapıldığını, ne türde eğitimler alındığını, tatbikatlar yapılıp yapılmadığını sordunuz mu hiç? Sormadınızsa ilk fırsatta sorun. Merak etmeseniz de bilgi edinmek için sorun, sorun ki bizler de farkında olunduğumuzu hissedelim. Sorun ki kendimizi boşluğa değil birilerine anlatabilelim, sorun ki bizler de ihtiyaçlarımızı dile getirebilelim. Belki sizde kayıtsız kalmaktan kurtulup, kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Hatta sizde birilerini kurtarabilmek adına gönüllü olmayı seçersiniz. (Nede güzel olur) Biraz gayret gösterin artık. Sağlıklı ve becerikli iseniz fiili olarak, sağlığım elvermez diyorsanız manevi olarak, ya da benim vaktim yok ben maddi açıdan destek olabilirim diyorsanız, arama kurtarma donanımları tedarik ederek destek olabilirsiniz. Gönüllüler olarak her türlü desteğe ihtiyaç var.
‘’Arama kurtarma gönüllüleri bizler için kendi hayatlarından zaman ayırıp emek harcıyorlar. İşlerinden güçlerinden hatta kendi harcamalarından kısıp eğitimlere ve ekipmanlara harcıyorlar. Benimde onlara destek olmak için yapabileceğim bir şeyler olmalı’’
Tırnak içindeki cümle aklınızdan geçenleri ifade ediyorsa; ne mutlu bana.
Afetsiz GünlerVehbi Derolur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.