Karşılıklı Sevenler Günü (14 Şubat)

Sofilere sohbet gerek
Ahilere ahret gerek
Mecnunlara Leyla gerek
Bana seni, gerek seni.
….
Demiş yunus emre aşkını anlatırken.

14 Şubat tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor sevdiği yanında olanlar ve sevgisine karşılık görenler tarafından.

Bir dönemler amatör olarak yaptığım radyo programlarında zaman zaman sorardım aşkın, sevginin ne demek olduğunu. Çok farklı cevaplar gelirdi. Kimi derdi sevmek, bir bağımlılık alışkanlık halidir, kimi derdi sevmek sürekli onu düşünmektir diye. O kadar farklı cevaplar vardı ki hepsini yazmaya kalksam baya zaman alır.

Sevgi ve aşk tarifi olmayan kişiden kişiye farklılık gösteren bir duygu biçimidir. Herkes evrenseldir aşk, her yerde aynıdır dese de her bünyede farklıdır sevmek.

Bugün hemen hemen tüm radyo ve televizyon programlarının konusuydu 14 Şubat. Kimi kesinlikle kutlanmalı özel bir gün diyordu kimi gereksiz kimisi de gereksiz ama kadınlar narindir boyunları bükük kalmasın diye kutlanmalı diyordu. Düşünüyorum da seven iki insana her gün 14 Şubat her gün sevgililer günü değil midir? Yanında olması yada sizin onun yanında olmanız hediye değil midir birbirinize. Masum duygularla sevmekten hiç beklenmedik bir anda elini tutmasından,  tatlı ve masum bir buse kondurmasından daha güzel bir hediye var mıdır?

Birde işin diğer tarafına bakalım, bardağın boş tarafına. Sevgisine karşılık bulamayanlara. Sabah uyandığında daha yataktan kalkmadan onu düşünenlere. Belki arar diye telefonunu sürekli elinde taşıyanlara. Ne yapıyorlar dersiniz bugün? Cevap belli. Ya evlerinde boş boş oturuyorlar ya çıkıp dışarılara sahillere mutlu çiftleri görüp uzun uzun hayallere dalıyorlar yada oturup bilgisayar denen bu kapalı kutunun karşısına aklından geçenleri yazıyorlar. Bu gruba girenler için çok fazla söylenecek bir şey yok.

Uzun lafın kısası karşılıklı sevgiyi bulanların sevgililer günü kutlu olsun.

Can ÇUBUKCUOĞLU
14 Şubat 2013    20.33
Beşiktaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.