Antalya Kamelya World Otel Hakkındaki Görüşlerim

Aşağıdaki yazı Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Kamelya World Otel e gönderilen metindir.

Sayın Yetkili, Geçtiğimiz Hafta  (7-12.05.2012) bir seminer sebebiyle otelinizde konakladım. Öncelikle böyle güzel bir kompleksi faaliyete geçirdiğiniz ve iş olanağı sağladığınız için teşekkür ederim.

Otelinizde konakladığım sürece yaşadığım olumlu ve olumsuz yönleri ve ufak eksikleri bir şikayet olarak değil öneri / eleştiri olarak belirtmek istiyorum.

1-) Otelinizde konakladığım süre boyunca gerek çalışanlarınızın gerekse otel yönetiminin tavrı davranışı gayet güzel güler yüzlü ve olumluydu. Sorun çıkarmaktan çok sorunu çözmeye yönelikti. Bundan dolayı bir kere daha teşekkür ederim.

2-) Gene bir çok otelde bulunmayan odalarda kablolu internet imkanı çok başarılı bir düşünce olmasına rağmen işletme konusunda bir takım sıkıntılar var. Örneğin kaldığım 1941 nolu oda da iki adet internet data prizi bulunmaktaydı. Ancak bunlardan bir tanesi teknik ekipman yetersizliğinden dolayı çalışmıyordu. Oda da iki adet dizüstü bilgisayar kullanmak istedik ama hem bahsettiğim data prizi çalışmamasından dolayı hemde resepsiyon dan alınan ara kablonun kalmamasından dolayı kullanamadık. Bahsettiğim konular çok cüzi miktarlara çözülebilecek konular olduğu için biraz garibime gitti.

3-) Gerek kaldığım odanın hemen yanında bulunan yangın söndürme cihazının gerekse diğer yerlerdeki yangın panolarının olduğu yerde Yangın Söndürme Cihazının(YSC) nasıl kullanıldığına dair bir ibare görmedim. Normal şartlarda  YSC lerin konulduğu yerlere şemalı olarak YSC nin nasıl kullanıldığını gösteren talimatlar asılır ama maalesef bunu göremedim.

4-) Kaldığım odanın olduğu koridorda (aşağıda fotoğrafı da görebilirsiniz) duvara yapıştırılmış ve üzerine notlar alınmış kağıt bantlar var. Belli ki inşaat sürecinden sonra çıkartılması unutulmuş. Bu görüntü daha inşaat süreci devam ediyor imajı veriyor.

5-) Gene kaldığım odanın tam karşısındaki odanın kapısının alt tarafı zannediyorum su geldiği için deforme olmuş buda hoş olmayan bir görüntü veriyor.

6-) Otelinize çok fazla sayıda Türk misafir gelmediğinin bilincindeyim ama Türkiye de bulunan bir otelde bütün yazıların tabelaların özellikle can güvenliği için olan tabelaların İngilizce haricinde  Türkçe olarak da yazılması daha iyi olacağı düşüncesindeyim. Örnek vermek gerekirse Kamelya Selin otelin havuzunda bulunan tahta köprünün üzerindeki HAVUZA ATLAMAYIN tabelası.

7-) Konakladığım süre boyunca en çok sıkıntı çektiğim konulardan bir tanesi yemekhanede çıkan yemeklerdi. 5 gece 6 gün konakladım ve bu sürecin her gününde çorba olarak Aromalı Sebze Çorbası diye bir çorba çıktı. Bunun yanında alternatif olarak çıkan çorba ise balkabağı çorbası gibi çok farklı çorbalardı. Sadece 2 ÖĞÜN de düzgün güzel çorba içebildim. Ayrıca yemek olarak ta hep aynı yemekler çıktı. Örneğin her gün aynı tip balık her gün aynı tip köfte vs gibi. Kızartma yapılan yerde aynı yemekler yapılıyordu. Yani özetle söylemek gerekirse ben ve gözlemlediğim diğer kişiler 5 gün boyunca standart belirledikleri şeyleri yediler. Ben her yaz gerek seminer dolayısıyla gerekse tatil dolayısıyla sürekli farklı bir otele gidiyorum ve yemek konusunda gördüğüm en zayıf otellerden biriydi bu sene diyebilirim.

8- ) Yaşadığım ve hatta yaşadığımız sıkıntılardan bir diğeri ise sizle alakalı olmasa bile sizin talebinizle çözülebilecek bir konu. Cep telefonu operatörlerinden VODAFONE ve AVEA maalesef çok kısıtlı sınırlı yerlerde çalışıyordu. Özellikle odanın içinde görüşme konusunda bir hayli sıkıntı çektim. Operatörlerle görüşülse acaba bir çözüm üretilebilir mi diye düşündüm. Bu düşüncemi adı geçen operatörlere de ileteceğim.

En başta da dediğim gibi bizler gelip geçici misafirleriz. Sonuçta ne otelin tapusunu alacağız nede sürekli yaşamaya başlayacağız. Yazdıklarımın şikayet olarak değilde bir öneri olarak algılanmasını umut ediyorum ve bir kere daha güler yüzlü bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Antalya Kamelya World Otel Hakkındaki Görüşlerim” için bir yorum

  1. yangın tüplerinin üzerinde kullanma talimatı var. dikkat edersen görürsün. orada ki bantlarda düşen fayansları yapıştırılmak için kullanılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.