Sorumsuz insanlar topluluğuyuz….

İçinizden diyorsunuz büyük ihtimalle genelleme yapma ben öyle değilim diye ama aslında hepimizin ben dahil sorumsuz davrandığı konular vardır. Bu davranışlar belki sadece kendimi etkiler belki başkalarını da etkiler.

Mesela en büyük özelliklerimizden biri millet olarak “PARK YAPILMAZ, 1. DERECE AFET ULAŞIM YOLU” gibi tabelaların bulunduğu yerlere veya “ENGELLİ VATANDAŞLARIN GEÇİŞİ İÇİN TASARLANMIŞ KALDIRIM ÖNLERİ” vb gibi yerlere araba bırakmak olsa gerek.

Daha dün başıma geldi bu tarz bir olay (Sözde site içinde oturuyorum ve herkesin ayrı yeri misafirler içinde ayrılmış alan var). Araçların dönüşü için düşünülmüş bir bölgede ve 2 tane  farklı yerlerde “ARAÇ DÖNÜŞ ALANIDIR PARK YAPILMAZ” tabelası olduğu halde iki tabelanın önüne de araç park etmişti. O araçlar orada olduğu sürece çıkış şansım yoktu.

Dün neyse ki acil işim yoktu ve bekledim araçları çekmelerini. Peki ya acil bir durum olsa ne yapardım? Bu soruyu hep soruyorum kendime ve sonrasında düşünüyorum neden bu soruyu sorduğumu. Bu ülkede yada x bir ülkede insan olarak üstümüze düşeni yapsak yasak olan bir konuda diretmesek daha yaşanabilir olmaz mı bu şehir?

Sorumsuz insanlar topluluğuyuz….” için bir yorum

  1. “1. Derece Afet Yolu” ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum, çünkü Beyaz Masa sayesinde üsküdar Hakimiyet-i Milliye caddesi üzeriden bu tabela önüne park eden araçları şikayet ettikten sonra Zabıta tarafından bu alanlara bariyerler konuldu. Akşam saatlerinde bu bariyerleri kenara çeken vatandaşlar hala park etmeye devam ediyorlar. Bunlarla ilgili olarak şikayeti fotoğraflarla destekleyerek Beyaz Masa ve Trafik ekiplerine iletilmesini sağlayacağım. Bir Arama Kurtarma gönüllüsü olarak bu yolların Afet anında kullanılacağını ve o arabaları oraya park edenlerden bir tanesinin yakınını enkazdan veya yanan bir binadan çıkartmaya gideceğimiz zaman bu kişinin bize hadi çabuk oldun dediği zaman neler hissedeceğini, aracını oraya park ederken neler hissetmeden park yaptığını açıkçası insanların hayatlarındaki tutarsızlığa veriyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.