MAVİ KELEBEK

‘Soğuk ve şehirler arası otobüslerde vazgeçmiştim çocuk olmaktan’ diyordu Yılmaz Erdoğan dizelerinde. Ben ne zaman vazgeçtim çocuk olmaktan diye düşündüm bir an. Cevap belliydi aşık olduğumda vazgeçtim. Aşk garip bişi, sevmek enteresan. Sevdaya tutuldumu gönül sadece sevdiğiniz insana çocuk olabiliyorsunuz. Onun yanında yapabiliyorsunuz bütün saçmalıklarınızı. Onun yanında ağlıyabiliyorsunuz uzun uzun ve hıçkıra hıçkıra. Sevdiğinizden başka kiminle köpüklü suya üfleyerek baloncuk çıkartablirsiniz ki, yada kiminle binebilirsiniz çocuklar için yapılmış bir simülasyona, yaşınız 27 olmuşken.

Uzun zaman olmuştu sevdiğim bu şehirden böylesine uzun bir yolculukla ayrılmayalı. Gecenin huzuru inmişken İzmir’in yollarına, gidiyorum ben gene, her seferinde söverek döndüğüm şehre, İSTANBUL’a. Ne kadar söversem söveyim hayaller var o şehirde, özlem var, aşk var. Mavinin her tonu var örneğin, yeşilin vazgeçilmez havası, sarının asaleti var mesela.

Ziyaret iyi oluyor ara ara. Anılar tazeleniyor unutulmamış olsa da. Bir sahil kasabasında denizin içinde sevdiğinle karşılıklı, güneşin batışınız izlerken rakı içebilmek gibi yeni hayaller kuruyor insan ileride gerçekleştirebilmek için. İçim biraz acıyarak, biraz hüzünlernerek ama alabildiğine mutlu ayrılıyorum bu defa da İzmir’den. Yeğenim büyümüş, hala dayı diyemese de en azından adımı söyleyerek derdini anlatıyor.

Zaman çabuk ilerliyor, adım adım kısalıyor şu fani dünyadaki ömür. Yarının ne olacağını bilmeden merhaba diyeceğimiz yeni günlerimizde herşeyin gönlümüzce olmasını dilerim. Yeni yazılarda görüşmek ümidiyle…

Can ÇUBUKCUOĞLU
İzmir – İstanbul Yolu
25.08.2014   04:23

 

Yazıya ismini veren şarkı:
http://www.vidivodo.com/video/sevval-sam-mavi-kelebek/1114502

Şarkının Sözleri

Bana gönül zevkini sevdasıyla içiren
O ümitsiz yılları göz yaşıyla geçiren
Ey ilahi sevgili, doymam aşkın tadına
Mavi kelebek derim, sevdamızın adına

Bütün günah benim mi
Niçin ben çekiyorum
İnan sevgili inan
Severek çekiyorum

Olmazdı emellerimin katili kahpe felek
Bırakmasaydın beni çapkın yüzlü kelebek
Andına bağlansaydın
Aşkımı anlasaydın
Mavi kanatlarınla
Yalnız benim olsaydın

Dağıldı tatlı kokun
Bir gece rüzgarında
Okşadın kalamadı
Seni öksüz bağrımda

Temmuzun onsekizi
Ağlatsın ikimizi
Boğazın sularına
Düşsün mehtabın izi

Olmazdı emellerimin katili kahpe felek
Bırakmasaydın beni çapkın yüzlü kelebek
Andına bağlansaydın
Aşkımı anlasaydın
Mavi kanatlarınla
Yalnız benim olsaydın

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.