Neden Salı?

Gerek yerleşik nüfus olarak gerekse geçici nüfus olarak en yoğun şehir olan İstanbul’da yoğun olarak kullanılan 2 köprüde yapılan bakım ve güçlendirme çalışmaları yüzünden baya sıkıntılar çekildi ve hala çekilmeye devam ediyor.

Yazının başını okuyarak bu yapılan işe karşı olan bir insan olarak düşünmeyin. Sadece plansız ve programsız yapılan bir iş olduğu için bu tepkim. Yoğun tepkiler sonunda İstanbul’da ilgili kurumlarla bir kriz masası oluşturuldu ve bu krizi (bana göre bir afet) nasıl yönetileceği belirlendi bu kapsamda 9 madde belirlendi. En son olarak da köprülerin salı gününden itibaren yani 17.07.2012 tarihinden itibaren ücretsiz olacağı açıklandı.

Benim ve çevremde kimle konuştuysam herkesin aklındaki soru neden salı günü? Bu çalışmalar haftalardır devam ediyor. Açıklama cumartesi günü yapılıyor ama köprüler salıdan itibaren ücretsiz. Madem amaç krizi yönetmek madem amaç İstanbul’u ve İstanbulluyu bir nebze de olsa rahatlatmak için bir önlem neden bekleniyor salı gününe kadar.

İBB nin twitter hesabından bu soruyu sordum. Bakalım nasıl bir cevap gelecek yada cevap gelecek mi. Cevap geldiği taktirde yorum olarak bu yazının altında cevabı da göreceksiniz.

Herkeslere az trafikli bol serin havalı bir gün diliyorum.

 

Neden Salı?” için 3 yorum

  1. ve işte beklenen cevap. Top karayollarında. bakalım oradan ne zaman ne cevap gelecek…
    İBB Beyazmasa ‏
    @Can_CUBUKCUOGLU Merhaba Can bey, köprülerdeki ücretsiz geçiş ile ilgili, bilgi isteme talabiniz, 1568217 evrak numarası ile Karayolları Genel Müd. iletilmiştir. Konu ile ilgili bilgi tarafınıza iletilecektir. İyi fünler dileriz.

    1. Sayın ÇUBUKCUOĞLU

      Bilindiği üzere 25/6/2010 tarihli ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 4, 14 ve 30 uncu maddelerinde Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarının geçişi ücretli olacak kesimlerinin geçiş ücretlerinin belirlenmesine ilişkin yetki ve esaslar hüküm altına alınmıştır.

      Bu yetki çerçevesinde 14.05.2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyoolar İle Erişme Kontrolünün Uygulandığı Kararyollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile köprü ve otoyol geçiş ücretleri Ulaştırma Bakanlığınca belirlenen çerçevede alınmaktadır.

      Diğer taraftan; 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1. maddesinde belirtilen kurum ve kuruluşların, aynı madde kapsamında ürettikleri mal ve hizmetlerin belirlenen istisnalar dışında ücretsiz veya indirimli tarife uygulanamayacağını hüküm altına almıştır.

      Aynı Kanunun 1. maddesinin 4. fıkrasında “Bakanlar Kurulu birinci fıkra hükmünden muaf tutulacak kişi veya kurumları tespit etmeye yetkilidir.” düzenlemesi ile bu konuda yetki Bakanlar Kurulu’na verilmiştir.

      Söz konusu bilgi edinme başvurunuza konu ücretsiz geçiş uygulaması Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulanabileceğinden ve en yakın Bakanlar Kurulu toplantısının haftanın ilk günü olan pazartesi yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda, hukuken uygulamanın en erken salı günü yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

      Bilgi edinme başvurusu yapmadan, yapılan bu çalışmalar hakkında önce internet ortamında küçük bir araştırma yapmış olsaydınız yukarıda incik cincik açıkladığımız hususta bilgi sahibi olabilirdiniz.
      Yukarıdaki açıklamanın yeterince bilgilendirici olduğu kanaati ile;

      Bilgilerinize rica ederim.

      Sivil KGM

      1. Sayın Kar A,

        Verdiğiniz detaylı ve açıklayıcı bilgi için teşekkür ederim. Bu konuyu merak eden bir çok kişi bende dahil olmak üzere sayenizde bilgilenmiş olduk. Bu gibi tedbirlerin krizin boyutu büyümeden alınmasını temenni eder,

        İyi çalışmalar dilerim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.